ENGLISH

Born sloop verzorgingstehuis.

A. van Liempd sloopbedrijven heeft de opdracht gekregen om in Born ...
lees verder >

Rotterdam Vredenoord sloop school

In opdracht van Christelijk Voortgezet Onderwijs sloopt A. van Liem...
lees verder >

Nuenen sloop (gedeelte) Pleincollege

In opdracht van Ons Middelbaar Onderwijs gaat A. van Liempd sloopbe...
lees verder >

22-12-2008 16:01Sloper: 'kan niet' bestaat bij ons niet

20 nov 2007, 10:19 - SINT-OEDENRODE - Arie van Liempd (46) is nog steeds overdonderd. Want uit drie nominaties won hij de Rooise Verkierzing Ondernemer Van het Jaar-trofee 2007.

Van Liempd heeft het juryrapport nog niet ontvangen maar scoort met zijn slopersbedrijf hoog in de categorie zeldzaamheid. "Soortgelijke slopersbedrijven hebben vaak nog nevenactiviteiten. Wij richten ons uitsluitend op sloopprojecten. Meestal zijn die zeer omvangrijk: kerken, ziekenhuizen en fabriekspanden. Bovendien bezitten we een uniek concept om sloopbalken en planken te recyclen. Afval kost alleen geld en ik gooi niet graag iets weg. Zeker geen hout."

Op de locatie aan de Bobbenagelseweg installeerde Van Liempd houtverwerkingsmachines en recyclet houten balken tot moderne loungebanken. Ook oude vloeren: grenen, vuren en soms eiken, gaan weer terug naar de consument.

Zijn meest spraakmakende project was de ontmanteling vorig jaar van een ziekenhuis in Maastricht. Van Liempd: "Dat gebouw stond in de bebouwde kom op negen meter afstand van andere bebouwing. Daar gebruikten we dynamiet en dat gebeurde voor het eerst in Nederland. Explosieven legden het gebouw in vier seconden plat. Een machine doet daar vier maanden over. Bovendien toonde seismologisch onderzoek aan dat sloop via explosieven vele malen minder trillingen veroorzaakt dan sloopmachines. In tegenstelling tot andere landen is Nederland hiervan echter nog niet overtuigd." Van Liempd hecht aan een goede communicatie rondom sloopprojecten. "Bijvoorbeeld bij de sloop van een fabriek of een kerk. Voor het personeel heeft de afbraak een emotionele betekenis; een kerkgebouw dat plat gaat betekent emotie voor families die hier gedoopt zijn en er trouwden." Hoewel zijn leiderskwaliteiten verdrongen werden door puberaal gedrag zag zijn eerste baas toekomst voor Arie van Liempd. Zijn chef ondersteunde hem toen hij in 1988 een eigen slopersbedrijf begon. "Met hard werken en sparen ruilde ik mijn eerste machine van vijfduizend gulden uiteindelijk in voor een arsenaal aan materieel." Van Liempd ziet mogelijkheden om te groeien door het hele land. "'Kan niet' bestaat bij ons niet. En als mijn gevoel zegt dat het goed zit is een project voor mij méér dan alleen getallen. Mijn vroegere werkgever Wim Ooijen stimuleerde me mee te doen aan de ondernemersverkiezing. Dat was drie maanden keihard werken maar de uitkomst is het waard."

Link naar download< Terug naar nieuwsoverzicht