ENGLISH

Rijsoord sloop 24 woningen

Voor Opdrachtgever Vorm Bouw gaan we starten met de sloop van 24 wo...
lees verder >

Rotterdam van Drents Plantsoen sloop 46 woningen en 2 winkels

Voor Woonstad gaan we starten met de sloop van 46 woningen en 2 win...
lees verder >

Den Bosch sloop 40 woningen

In opdracht van Brabant Wonen zullen we gaan starten met de sloop v...
lees verder >

27-04-2010 16:00'RAF gebouw met dynamiet ontmanteld'

RAF-gebouw met dynamiet ontmanteld

dinsdag 27 april 2010 | 10:38 | Laatst bijgewerkt op: dinsdag 27 april 2010 | 10:47

EINDHOVEN - Met één druk op de knop komt op 8 mei een einde aan gebouw RAF, een van de laatste statige kolossen op Strijp R in Eindhoven. Omwonenden en bedrijven van het Strijp R-terrein zijn al een tijdje op de hoogte en ook op internet zingt het explosieve nieuws al enige tijd rond.


Wethouder Fiers stuurde via Twitter al een uitnodiging de lucht in, voordat het officieel rond was. Nu de laatste haken en ogen in de voorbereiding zijn afgerond, mag ook het grote publiek het weten van de regisseurs: 8 mei 2010 om 14.00 's middags zal een van de laatste te slopen kolossen op Strijp R (RAF) met 120 kilogram dynamiet in een grote hoop puin veranderen, een unicum voor Eindhoven voor een gebouw van deze omvang. In een ver verleden werd wel eens een fabriekstoren opgeblazen. Serieuzer Eindhovens archiefmateriaal is niet beschikbaar.


De keuze voor een ontmanteling met dynamiet was volgens directeur Arie van Liempd van het gelijknamige sloopbedrijf snel gemaakt. "De overlast voor de buurt blijft nu beperkt tot een serie kleine explosies, het instorten en de puinafvoer. Ontmanteling van bovenaf had zeker voor meer hinder gezorgd."

Voor het volledige artikel en foto's klik op de onderstaande link:

http://www.ed.nl/regio/eindhovenstad/6606316/RAFgebouw-met-dynamiet-ontmanteld.ece

< Terug naar nieuwsoverzicht